Translate

feliz año nuevo lesbianasDespués de todo lo labrado este 2014, por lo menos se ha intentado alegrar y distraer al público lésbico con algo nuevo, fresco y natural, como la vida misma como el programa "legustasa a una chica", de citas entre chicas lesbianas, en este caso de Barcelona.

Disponemos de una nueva asociación de cómics femenina con la mayoría de sus miembras lesbianas,una revista de lesbianas, un poco pija, imprimida (Magles), que sigue en pie, otras digitales y más potentes como Pikara revista online. Hay nuevos locales de lesbianas para salir por Barcelona: Madamme Jasmine, La Casa de la Pradera, fiestas Ventú!, la nueva Tarantina, y sigue llenando, ahora el Arena, porque el mítico Aire cerró,  la fiesta Stupenda 12 años después...  
>> link evento facebook 1 de Enero Jueves de 23 a 3h en sala Classic de Arena

Así siguen a muy buen ritmo La Rosa, La Sue se llena cada fin de semana, la Melon Party para más jovencitas...  y La Legend Party, el Circuit, y llegaron la Leche Party,  Girlicious, Las vecinas del cuarto, etc, y así seguimos siendo las lesbianas de Barcelona una referencia como destino de sus viajes para giris lesbianas de todo el mundo. Conciertos como los de Nereida Fau con New Fetich..

Y lo mejor las sinérgias y el buen rollo que parece haber en todas estas movidas lesbianas barcelonesas...

Ahora ya disponemos de Grupos de Lesbianas en Linkedin Les Working, Taxi Pride, nuevos grupos de quedadas de todo tipo (deportes, excursiones, fiestas, exposiciones, talleres, etc) en Barcelona como en Meetup L Friends, Single Gay, Grupos de Facebook, el Bollo Informer, Emprendedoras, etc...
Nuevos canales de contactos de lesbianas como POF, sigue Brenda... siguen los grupos de feministas lesbianas como Brot Bord, Feministas Indignadas, y asociaciones como Ca la Dona... esperamos cada año la fiesta mítica del 8 de marzo... dia de la dona....

Seguimos en la radio a través de Inoutradio, en la música con Airam, Ondina, La Quiero Viva, Manuela Kant, y nuestra diva Lydia Ruiz.

  • ¿Teatro de lesbianas? ¿Danza? ¿Arte?...
  • ¿Poesía de Lesbianas?
>> Link a web Paraypormujeres sección de poesía:
  • ¿Cine de Lesbianas? 

Éste si ha sido el año del cine lésbico con La vida de Adele...
y la canción "I follow rivers"... y la serie "Orange is the new black"...

En Barcelona además podemos disfrutar del Festival de Cinema LGTB de Barcelona 
>> link para ver los cortos presentados en 2014:
https://www.youtube.com/user/alexviera
Así como del cine porno alternativo de la Muestra Marrana >>

¿Documentales de Lesbianas?
Ahora tenemos el de Les nostres dones...
https://www.youtube.com/watch?v=6Su_yFs1GJw

¿Escritoras lésbicas? ¿Periodistas lesbianas? ¿Políticas lesbianas? la verdad es que pocas dan la cara.. y es de agradecer... el esfuerzo de toda la comunidad lésbica por iluminar nuestro día a día...
¡Sociedad sal del armario lésbico ya!

¿Modas lesbianas que marcan tendencia en la sociedad?
Ya lo vimos en su día con la serie L Word, luego todo el mundo viciado a descargar y ver series en Inglés originales o malamente subtituladas, cuando todas las lesbianas ya habíamos visto 3 o 4 temporadas.

Parece que ser lesbiana pasa de ser una moda a ser una cosa más dentro de la sociedad, nos vamos normalizando un poco más cada día, casi todas podemos ir a trabajar con la cara bien alta, pero en la ciudad... ¿y fuera de la ciudad?...

¿Cuántas mujeres fueron despedidas este año por homofóbia?

Espero que 2015 sea por fin ¡el año lesbiano! y la palabra #lesbiana no esté vetada en Google!

¡Feliz 2015! @lutxana

*

31 de Desembre del 2014: 18ª marxa contra les presons a Barcelona

*11h Presó de Wad Ras L4 LLacuna*
Companyes, ens trobem el dimecres 31 a les 11h del matí per compartir un esmorzar i manifestar-nos i donar ànims de cara al nou any a totes les preses de Wad Ras.
La jornada continuarà amb un dinar a les 14h a Can Batlló i a les 17h la marxa a la presó de migrants CIE(Centre d'Internament d'Estrangeres). Finalitzarà a les 23h amb l'entrada de l'any enfront de la presó d'homes de la Model.

Si t'imagines un món sense desigualtats, pots imaginar un món sense presons!

A TERRA ELS MURS DE LES PRESONS!!


Per a més info:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/492913/index.php


CRIDA FEMINISTA PER A PARTICIPAR A LA 18ª MARXA SOLIDÀRIA AMB LES PERSONES PRESEST'imagines un món sense presons? T'imagines un món sense desigualtats?
T'imagines que ara posseíssim les claus per obrir totes les portes i les maces per enderrocar tots els murs? T'imagines que ens autoorganitzessim sense Estat i que decidíssim col·lectivament la resolució dels conflictes socials? T'imagines poder decidir sobre el futur del paio que et va violar, sense el vistiplau d'un jutge patriarcal ni de la policia abusadora? T'imagines poder determinar que volem fer amb els polítics i els banquers que tants diners ens han estafat? T'imagines una ciutat sense càmeres de videovigilància ni segurates per tot arreu? T'imagines viure en un sistema econòmic just que no convertís a les persones ni en víctimes ni en botxins?
Nosaltres sí! Imaginem viure sense presons. No som utòpiques, som realistes. Som realistes perquè les presons estan fetes per sostenir uns privilegis econòmics i polítics devastadors que tenen com a conseqüència l'empresonament de la pobresa i de les persones rebels. Lleis actuals, com la “Llei Mordassa” ens demostren aquesta evidència: la voluntat de voler reprimir cada vegada més aquelles que criden, que qüestionen l'ordre establert, que es manifesten i duen a terme accions en contra d'aquest engranatge.
Si la presó és la consumació de l'elit del poder, per mantenir-nos amb por i callades, el nostre propòsit és destruir-les!

*
31 de Desembre del 2014: 18ª marxa contra les presons a Barcelona*

Aquesta carta-invitació està dirigida a totes les dones, lesbianes, trans,... amb les que hem compartit espais i lluites. També per a aquelles amb qui encara no ens hem trobat, però esperem fer-ho aviat.
Sovint a xerrades, debats, o a manifestacions, hem fet menció a les companyes preses, hem cridat “No hi som totes, falten les preses”. Un lema que volem fer ressonar ben fort el pròxim 31 de Desembre abans d'acomiadar-nos de l'any. Altre cop volem caminar juntes a les marxes contra les presons que tenim a Barcelona, als carrers que caminem diàriament. Una d'elles és una presó de dones Wad Ras, al barri de Poblenou. Quan toquin les dotze campanades el dimecres vinent a moltes taules, a moltes festes, aquest any tornaran a faltar totes les persones preses.

Aquestes marxes, que varen començar l'any 1996 i que també es convoquen a altres països
són una ocasió en la qual expressem la nostra solidaritat directa amb lxs presxs, però també en la que es visibilitza i es dóna suport a la feina feta de forma quotidiana contra les presons per alguns col·lectius anticarceraris i la resposta antirrepresiva contra la criminalització de la pobresa i la dissidència de l'any que finalitza. Al llarg del dia ens manifestem a la presó de migrants (CIE de Zona Franca), a la presó d'homes (Model) i també a la presó de dones (Wad Ras), totes elles a la nostra ciutat. Ens dirigim a vosaltres per apel·lar a la sororitat. Doncs sabem que les presons són un espai d'exclusió on es tanquen a les pobres i a les subversives, així com una eina de control per a tota la població, com a dones la condemna és doble. Han transgredit la llei, però també el que s'espera d'elles com a dones. Si s'identifica la delinqüència com a quelcom "masculí", això topa de front amb el model de dona submisa i depenent.

O en casos, com el de fer de “mula”, molt comú a les presons, s'infantilitza a aquestes dones i es parla d'elles amb paternalisme. S'estén la idea que són dones conflictives, histèriques i emocionals, tal com sempre han fet els homes per criminalitzar a qualsevol expressió dissident de les dones. Sota aquests arguments, però sobretot com una eina de control, se'ls hi subministra una medicació que les deixa en un estat de somnolència que busca fomentar la dependència a la institució penitenciària, reduir la seva autonomia i evitar possibles rebel·lions.

A més a més, és interessant veure quins són els tallers oferts a moltes presons de dones, sovint lligats al rol reproductiu i tradicional de dones. La presó esdevé així un lloc privilegiat per recordar a les dones que han de ser bones filles, esposes o mares. Són aquestes les qualitats que han de tenir per reinserir-se. A nosaltres ens agradaria dir-los que mai jutjarem la seva rebel·lia contra les normes de la reinserció. Com tampoc volem fer-ho amb el que moltes dones han hagut de fer per una supervivència econòmica o com a autodefensa en entorns hostils. Com succeeix a les presons en general, són les dones que no han tingut diners per a una advocada les que acaben entre reixes.

Però la presó no només afecta a les preses, també és un cop molt dolorós per a qui té algú estimat/da engarjolada/at. És curiós observar com a les sales d'espera de les presons de dones, hi ha menys persones en dies de visita que a les presons d'homes. I la majoria d'elles són les xicotes, mares, germanes. El suport i la cura recau, com en altres àmbits, majoritàriament en dones.

Des d'una perspectiva feminista volem mirar més enllà dels límits que ens han imposat, traspassar murs i cridar per la fi de les presons, que alhora és cridar per la fi de les desigualtats, per la fi de l'Estat, per la fi d'una economia que produeix i criminalitza la pobresa, que castiga a qui no encaixa i obeeix. I aquest any ho farem tenint molt presents a les companyes properes entre reixes detingudes arran de l'Operació Pandora, i a la Mònica i el Francisco, que ja farà més d'un any que estan entre reixes segrestades per l'Estat.

terra baixa del lluis homar

Terra Baixa
Teatre Borràs (urquinaona)
20:15h dijous 4 desembre 2015
Lluís HomarEm van convidar a veure l'obra de teatre d' Àngel Guimerà, Terra baixa, aquella que vaig veure una vegada fa molts anys... a un lloc que no recordo, també vaig llegir el llibret a l'assignatura de literatura catalana amb l'Anna García a BUP... i fa poc el film impressionant fet per TV3 amb l'excel·lent Marina Gatell...
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/nom-programa/Terra-baixa/video/3678630/

La meva mare és una apassionada del teatre i des de ben petita m'ha inculcat aquest amor a l'escena...

i a la interpretació....
recordo quan de petita ella estudiava putxinel·lis al Teatre Lliure de Gràcia i m'ensenyava un llibre de carotes que em feien una mica de por, tot sigui dit...

La vaig explicar que aniria a veure l'obra aquell mateix vespre 3 de desembre després del setè aniversari del meu nebot...


Primer vaig convidar a una nova amiga que finalment no va voler /poder venir...


Li vaig comentar a la meva mare al matí i vaig veure la seva cara de "perquè no m'has convidat a mi..."

quan ella de fet moltes vegades hi va sola al teatre...
i de fet em vaig sentir malament de no haver pensat en ella primer...
és un dels meus errors recurrents....
deixar de banda a la gent més important de la meva vida...
per gent nova que no conec de res...
però d'això tracta la vida... de veure les coses i aprendre, per no tornar a decidir tan malament...
i fer la pròxima ... o millor....

L'Àngel Guimerà a Terra Baixa  vol parlar dels patiments vitals tan ancestrals i baixos, aquestes patinades vitals que fem cadascú a la nostra existencia..
i les diferents cares que portem...màcares... de putxinelli...
segons ens convingui...
fins que un dia sortim de la zona de confort... de l'espiral...
i ens alliberem...
si tenim sort...
clar...

I res allà al Teatre Borràs ( que em recorda a la plaça Borràs i al joc de màgia...) a la fila 12 seient 6 i 8 vàrem gaudir de la presència constant d'un ésser sobre humà a un escenari efímer... blanc de dins i obscur de fulles de tardor de fora...
amb la veu orgullant de la Sílvia Pérez Cruz....
(per un moment vaig creure que era a dins de el Somni *

Desenganxar-te de segons què t'oprimeix costa...

pujar al drac i volar...
i fluir...
sincronitzar, tancar els ulls... concentrar-te en el moment present...
tots els personatges en un de sol, que volteja als meus ulls...
ara és la Marta.... aquest nom ressona als meus records...
ara es diuen #stalker ... els obsessius d'amors platònics...
en Manelic és un somiador amb els somnis patriarcals al cor...
i cec...
el Sebastià és l'stalker aquí...
però totes som un bocí de cada personatge alhora a la vida... a cada instant...
i l'Homar així ho vol transmetre...
no som una persona només...
som una roda de sers que en espiral, com l'ADN.... regiren a dins de cada ànima...
ara sóc tota ego... ara sóc lliure... ara danso amb la mort i trec la pistola i disparo al cor...

Tinc cor i em sento més Manelic...
sempre i ara...
el que veiem i el que no...
no em quedo a casa estirada mirant les estrelles girant...
vol alguna cosa més abans del seu viatge crec...
s'apropa...
i fujo cap a algun lloc on em criden... on se que trobaré a les de sempre ballant...
veure cares noves... ulls d'ahir...
i llavis d'avui...
i el meu dit l'assenyala...
ella tria ballar amb una altre...
després...
hauré de volar amb la vespa cap a casa...
i regira la Terra Baixa als meus ulls...
bessa llàgrimes...
perquè sento, i no sóc capaç de deixar de fer-ho, tampoc ho vull..
No cerco res en les altres persones...
només compartir-me....
i viure...
ara ballar, ara riure... ara silenci....
comença el Homar...
una i mitja després....
torna el silenci....
la tornaria a veure...
però, no vull res més...
aquesta vegada m'hauràs de convidar tu

*(avui amb tots els cors...

encara que sempre brilla la màgia...

bso: https://www.youtube.com/watch?v=6w5xFkIgye8


@luxtanaSPEED CITAS 
Legustasaunachica 
APÚNTATE! 
CITAS DE 7 MINUTOS ENTRE CHICAS 
envía mensaje privado: 
SPEEDCITAS +NOMBRE + EDAD + ESTILO + CIUDAD + TIPO DE CHICA QUE TE GUST
VIERNES 5 DICIEMBRE 
23h casanova 75 BARCELONA

evento facebook: xerrada sobre teulades solars dimarts 2 desembre 19h centre civic sant marti

Hola amigues i amics del PEP,

En el correu que us vam fer arribar amb les properes activitats del Pla d'Energia Participatiu hi havia un error en la data de la presentació de les teulades solars fotovoltaiques al barri de Sant Martí, doncs finalment la presentació tindrà lloc el DIMARTS 2 de DESEMBRE a les 19:00, al CENTRE CIVIC SANT  MARTí. Us hi esperem!!!