Translate

CONVOCATORIA QUE NO ENS RETALLIN EL DRET A L’AVORTAMENT 4 juliol Catedral de Barcelona

La plataforma nosaltres decidim estem organitzant un acte pel proper 4 de juliol davant la Catedral de Barcelona, per tal de convocar a la societat catalana a dir NO a la contrareforma de la llei de l’avortament.
Convocatòria el 4 de juliol davant la Catedral de Barcelona: QUE NO ENS RETALLIN EL DRET  A L’AVORTAMENT
El format serà semblant a un ‘speacker corner’ en el que es puguin manifestar veus diverses contra aquest retrocès en els drets de les dones.
60 minuts, 60 veus, 60 raons sota el lema 
‘Que no ens retallin el dret a l’avortament
Intervindran les entitats que formen part de la plataforma nosaltres decidim, altres entitats de dones, de l’àmbit del dret a la salut i persons reconegudes.
Ens agradaría comptar amb la presencia de la teva entitat, i que sigueu una de les 60 veus
Dades de l’acte:
Dijous, 4 de juliol
19h
Plaça de la Catedral
Per promoure la convocatoria per les xarxes socials, utilitzarem sempre les etiquetes #donesdecidim #4J
Hem dissenyat missatges tipus:
Que no ens retallin el dret a l’avortament #4J 19h davant la Catedral #bcn, #donesdecidim
60 minuts, 60 veus, 60 raons sota el lema: que no ens retallin el dret a l’avortament http://ow.ly/mfGNW

Espero poder comptar amb vosaltres!!!

xerrada De la diversitat sexual a la diversitat cultural 4 juliol dijous 18.30h Bcn

En motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals)
l’Espai Avinyó - Llengua i Culturaus convidadijous 4 de juliol, a les 18.30 h, a la xerrada  ¨De la diversitat sexual a la diversitat cultural ¨.

RECORDEU: Us esperem a la Biblioteca St. Antoni - Joan Oliver
(c. Compte Borrell, 44-46)
Activitat de lliure accés sense necessitat d'inscripció

seminari d'estiu de FEMINISME I MARXISME 2, 9 i 16 de juliol 2013 Sabadell Casal Can capablanca

Torna el seminari d'estiu!
FEMINISME I MARXISMEEl caràcter revolucionari de la lluita feminista
JULIOL 2013
marxisme i feminisme

Dimarts 2 a les 19:30 a Can Capablanca
Feminisme i Marxisme: conceptes, autores i debats.
Amb Maria Jesús Izquierdo

Dimarts 9 a les 19:30 a Can Capablanca
Caliban i la Bruixa. Reflexions a partir de l’obra de Silvia Federici

Amb Isabel Benitez

Dimarts 16 a les 19:30 a Can Capablanca
La remuneració del treball domèstic i de cures a debat.

Amb Carolina Recio


On:  Casal Can Capablanca a 
Sabadell


http://www.cancapablanca.cat/http://justarevolta.blogspot.com.es/

http://www.facebook.com/justa.revolta

Us hi esperem! Feu-ne difusió!
Gràcies!

El dissabte 29 de juny, busca'ns a la mani en el Fembloc!! 18.30 des de Plaça Universitat

Bolleres indignades, bolleres orgulloses,Feministes radicals desobeïm l'heteropatriarcat


28J feminista: Som a tot arreu !

Lesbianes i trans feministes som avui aquí perquè som a tot arreu. Sempre hi som. Som aquí perquè juntes creem, construïm, reivindiquem i aprofitem la nostra ràbia per inventar relacions lliures de les normes heteropatriarcals i capitalistes.

Som aquí perquè només amb un 28 de juny feminista podrem assolir un alliberament sexual real i unes relacions lliures de dinàmiques de poder. Com molts espais de les nostres vides, alguns contextos gais estan mancats de perspectiva feminista. Aquest fet ens cabreja, ens entristeix i, a més, ens avorreix profundament. Ens trobem amb espais plens de misogínia dins un moviment suposadament “LGTB”, però que sovint acaba repetint esquemes de relació jeràrquica i patriarcal, ignorant les nostres realitats. Aquesta és la nostra lluita i aquest és el nostre espai.

Som aquí perquè volem un 28 de juny reivindicatiu, anticapitalista i radical. Front a la dictadura dels mercats i el gir neofeixista de la política, avui més que mai, és el moment de sortir al carrer i organitzar-nos juntes. Reivindiquem la llibertat de viure les nostres sexualitats, els nostres afectes i desitjos sense passar pel filtre del sistema capitalista. No permetrem que s’especuli i es comercialitzi amb els nostres espais d’oci i de relació. No permetrem que l’alliberament sexual i de gènere sigui un reclam exòtic per al consum. Denunciem l'ofensiva institucional i empresarial que amb el “Gay Pride” preten silenciar les nostres reivindicacions i normalitzar la nostra existència. El 28 de juny no està en venda.

Som aquí perquè estem fartes d’aguantar mirades al metro, de que se’ns prengui sempre per heterosexuals, de que se’ns faci fora de la feina o de tenir por de que ho facin, d’haver de sortir de l’armari unes 10 vegades a la setmana, d’explicar que les lesbianes i trans follem i gaudim del sexe, de saber més coses de sexualitat que la nostra ginecòloga, fartes de l’assetjament diari dels babosos que pretenen reconvertir-nos, de la cara de fàstic de les veïnes i dels insults al carrer.Estem fartes de sentir discursos polítics, religiosos, mèdics i socials que ens ignoren, ens oprimeixen, intenten domesticar-nos i fer-nos creure que estem malaltes.

Som aquí perquè volem viure sense tota aquesta lesbo-trans-fòbia; sense masclisme, ni racisme ni classisme ni desigualtats socials de cap mena. Volem unes relacions nascudes dels nostres desitjos, i cada dia creem l’alternativa amb les nostres vides. Tenim la força, tenim les ganes, tenim la il·lusió i entre totes ho fem possible.

Som aquí i avui som molt visibles. Demà ens trobareu al metro, a la cooperativa de consum, a la feina, als centres socials, a les festes del barri, a la OTG, a les places, a les manifestacions, als bars, als sopars familiars, a l’institut, a la universitat, a l’esplai, a la platja. Però, a moltíssimes de nosaltres, mai ens trobareu a la desfilada de la "Gay Pride".

Lesbianes i trans som a tot arreu
Bolleres indignades, bolleres orgulloses, Feministes radicals desobeïm l'heteropatriarcat

cinema a la fresca estiu 2013 per lesbianes i feministes

Feministes indignades presentan:
En colaboración con la Asociación de vecinos y vecinas del barrio Gótico (Barcelona)

Lesbiana: una revolución paralela de Myriam Fougère. 
Foto: Ya tenemos carteel !  Estas son las pelis que proyectamos este año.
El 27 de junio, a las 21.30h en la Plaza de la Rosa (detrás de la plaza George Orwell, entre c/ Carabassa y c/Còdols, en el barrio Gótico)

No te la puedes perder!!!
Y el sábado 29 de junio, búscanos en la mani en el Fembloc!!

Lesbiana: una revolución paralela. Myriam Fougère. Canadà. 2012. 63'.
Documental realizado a partir de imágenes de archivo y testimonios del movimiento de lesbianas feministas en Canadá y Estados Unidos desde los 70’s hasta los 90’s que decidieron crear espacios propios, autorganizados centrados únicamente en el sujeto político lesbiano.
Todo un ejemplo de organización y creación formado por miles de mujeres que bien puede servir de ejemplo para hacer frente tanto a la “comercialización” de lo “gay”, promovido por las instituciones públicas y el capital rosa que intenta invadir Barcelona con el Pride, como para poder visibilizar las luchas lesbianas a lo largo de la historia, que tanto se olvida desde el movimiento LGTBQ.

teatre en angles A Woman of many parts centre civic besos mar

BBL breaks language slang barriers for new play from BCN playwright


Linguistics is not just found in grammar books and dictionaries. There are many different slang words and phrases that differ from language to language, with only the native speakers knowing their meanings. BBLTRANSLATION is here to assist, this time, in collaboration with The Tremayne Company.
It is premiering “A Woman of Many Parts”, a comedic drama, in Barcelona, and BBLTRANSLATION gave its support with the comedic English slang terminology that a majority of the audience won’t recognize.
With over 50% of the audience being non-native English speakers, many of the English phrases will be entirely new.
Theatre is a great way to hear real English language that is used in every day life, especially the phrases you won’t find in an English grammar book or dictionary. With a list of translated phrases provided by BBLTRANSLATION in collaboration with The Tremayne Company, non-native speakers will have the opportunity to better their English for real life context.
The vocabulary list is available in English, Catalan, and Castellano and will be provided free of charge to anybody attending the show. Enjoy!
From:  To: 
At: Centre Civic de Besos, 87 Rambla de Prim, 08019 Barcelona, Barcelona

Barcelona-based The Tremayne Company presents
A Woman Of Many Parts
A new play premiering in Barcelona (in English): a drama, with a big chunk of comedy.
What's it about...
"Henry, a scientist, brings small animals back to life.
Now it's time to raise a human from the dead.
But man or woman? He chooses a woman.
Good decision?
There’s an artist, and her daughter. A spy and a doctor. A maid and a Russian.
Life and death and life again...lust, love and gin.
 *
Venue Centre Civic de Besos. 87 Rambla de Prim, 08019 Barcelona
A great theatre space with bar (Metro Besos L4)
Playing (5 nights) on June 18, 19, 20 and 28, 29. 
Start: 7:30pm (Duration 2 hours inc. intermission)
Tickets €12 at awomp.eventbrite.com
The play is in English. For Eng/Cat list of vocabulary in the show: georginatremayne@gmail.comSubject: “AWOMP vocab” (available from June 1).
Previous production reviews:
Vermilion Wine (2012) full length play. Critics reaction: "Dan Ryan gave a thoroughly captivating performance"..."dramatic sound and lighting effects created an atmosphere in which I wholly forgot where I was"..."the witty jibes in Tremayne’s script"..."an utterly enchanting piece of theatre"..."a thoroughly enjoyable night out."
Audience reaction: "Really unexpected. Excellent!"
Six in the City 2 (2012) 6 one-act plays: "The stylistic mix and blend of this series, written by the director Tremayne, was refreshing"..."'If Only' was superbly executed by Addya Panayiotou"..."Ariane the witch in 'After Ragnarok', performed beautifully by Jessica Daigle, was enchanting."
Audience reaction: "Didn't like the witch play...The witch play was amazing...13th Witness was awesome!"
Full Reviews at www.huntertremayne.com
font:

nit de sant joan amb lluna plena gegant en capricorn

Aquesta nit es celebra la festa més màgica de l'any, la nit de Sant Joan. 
Al llarg i ample de la nostra geografia s'encendran fogueres per cremar tot allò dolent  de les nostres vides i  demanar desitjos de futur.

La nit de Sant Joan és moment de celebració: ha arribat l'estiu, es recullen les collites i la llum i calor del Sol ens animen a ballar, brindar i gaudir d'aquesta festa. 

Cada 23 de juny a les 12 de la nit, les més supersticioses i les més festeres realitzen diversos rituals per aprofitar les energies màgiques de la nit de Sant Joan. 

Però, d'on ve aquesta màgia? Tot es relaciona amb Sant Joan Baptista i el solstici d'estiu.

Per al món màgic és a més la millor oportunitat per carregar d'energia, purificar-nos i demanar els nostres desitjos de millora.

Tradicinalmente, el foc i aigua són protagonistes d'aquesta nit com purificadors, saltar la foguera i banyar-nos en l'aigua del mar o riu ens ajudarà a eliminar la negativitat i males energies per recarregar-nos positivament amb la nova estació del sol, ens preparem per tot el bo per venir.

Els antics celtes cridaven Alban Heruin a aquest festival i el seu significat primordial era el de celebrar l'instant en què el Sol es trobava en el seu màxim esplendor, quan durava més temps al cel i mostrava el seu màxim poder als homes, era el dia que aconseguia la seva major plenitud i, al mateix temps, el dia en què començava a decréixer cap a la seva gairebé mort en el Solstici d'Hivern.

S'encenien fogueres per commemorar aquest poder del Sol i per compartir la seva força amb ell, per lloar i al mateix temps per atreure la seva benedicció sobre homes, animals i camps.

Resulta molt característica l'associació d'aquest festival als corrents d'amor ia petits rituals destinats a obtenir parella oa conservar-la.

Molts són els rituals propis de la Nit de Sant Joan, la vigília del 24 de juny, però tots giren al voltant del enaltiment del foc. De fet, aquest és el festival del foc per ontonomasia, el rei dels festivals del foc fins a l'extrem que el culte pagà del foc i les fogueres, s'han conservat més que en altres festes.

Les plantes i flors, així com el que els conreessin exclusivament dones, evoquen fàcilment la presència d'una tradició femenina de culte a la mare terra.

La presència de l'aigua ens porta a un dels grans símbols de les celebracions de Sant Joan que sembla no tenir en tanta consideració i que no obstant això, forma una part essencial de nombrosos ritus d'aquesta festivitat, l'aigua, portant-nos novament a la presència del poder femení en aquesta festivitat.

Lluna plena a Capricorn, la "superlluna".

A més, avui tindrà lloc una gran Lluna plena a Capricorn, serà una "superlluna", ja que es troba en la posició més propera a la Terra i la veurem gran i molt brlllant. La Lluna sens dubte serà una aliada màgica per sentir-nos plenes d'energia.
Aquest moment serà especialment màgic per demanar al Sol de l'estiu i a la gran Lluna plena que elimini tot el que ens fa mal de les nostres vides i que només ens porti felicitat.

Rituals de Sant Joan

Rituals del foc i fogueres

Passar per sobre de les fogueres que s'encenen aquesta nit o ficar-se al mar i saltar onades, són només algunes d'aquestes llegendes que permeten, segons es diu, que es compleixin alguns dels desitjos que demanem durant aquesta nit tan plena de màgia.

El foc donarà protecció tot l'any a aquells que saltin per sobre de les flames. 
A Galícia el ritual marca que cal saltar nou vegades mentre que a Alacant i València 7 és el nombre màgic.

Si quan s'està saltant al foc es llança una trena feta amb flors o cintes de colors a la persona estimada i aquesta la recull abans que caigui, hi haurà felicitat entre tots dos i bona fortuna.

Ritual dels desitjos bons

En un paper escriu els desitjos que vols aconseguir i en un altre tot el negatiu que pot haver en la teva vida i que vols rebutjar. La nit de Sant Joan crema el paper en el que has escrit el que vols eradicar de la teva vida i escampa les cendres al vent. El paper dels desitjos has de guardar en una capseta durant tot l'any i cremar l'any següent.

Rituals d'aigua

Omple un recipient d'aigua al qual afegiràs uns pètals de roses, i deixa-ho a la finestra durant tota la nit de Sant Joan. Abans que surti el sol, renta't la cara amb aquesta aigua: Et protegirà d'influències negatives i el teu cutis apareixerà radiant.

Banyar-se o passejar descalç per la rosada assegura salut tot l'any. Així com banyar-se aquella matinada a l'aigua de mar o de riu. 

A Galicia s'esperen a que surti el sol i es banyen a la  novena onada les dones que volen tenir fills el pròxim any.

A Andalusia la gent es renta la cara a mitjanit amb la intenció de mantenir-se sans o macos (segons les versions) tot l'any. 
Un detall: aquella nit ningú pot mirar-se al mirall després de banyar-se si es vol que l'encanteri sigui efectiu.

Llençar aigua per la finestra, balcó, terrassa, etc; ajuda a fer fora allò dolent de les nostres vides.

L'aigua de font natural, o manantial, recollida al matí següent a la nit de Sant Joan té propietats curatives i espanta el mal d'ull. Així mateix, rentar-se amb aquesta aigua o la de rosada de la nit de Sant Joan assegura salut i bellesa per a la resta de l'any.

Rituals herbals

Adornar amb branques de pi, freixe o olivera protegeix la casa.

A Galícia es recullen plantes aromàtiques de diverses classes que es deixen en aigua per rentar-se en el matí següent, se li atribueixen propietats terapèutiques i netejadores. També es fan dibuixos o taques de tinta per pronosticar el futur, ja que aquesta nit tot és possible.

Fer una creu en els arbres a mitjanit fa que les promeses fetes al costat d'ells es mantinguin tota la vida.
Per aconseguir que un desig es compleixi la vigília de Sant Joan es planta una hortènsia en un test. Si floreix, les aspiracions es faran realitat.

La fertilitat de la terra s'aconsegueix enterrant en ella un tros de vela que hagi cremat durant la nit de Sant Joan.

Rituals d'amor

Trobar amor

Si el que vols és trobar l'amor abans de les dotze de la nit de Sant Joan encén dues espelmes vermelles a la teva dormitori. 
Escriu en un paper el teu nom i el de la persona a la que vols atraure. 
En el cas que no coneguis a ningú concret posa les inicials A. G. (ànima bessona). Després posa a coure fins arribar a ebullició: tres parts de  planta de milfulles, tres parts de lavanda, tres parts de Berbena, 12 pètals de rosa vermella i una part de gingebre. Un cop fet això, cola la infusió i deixa-la refredar. Després ruixa amb ella teu dormitori. Doblega el paper amb la resta de la cera i guarda sota el coixí. 
És possible que tinguis algun somni profètic sobre el teu futur sentimental.

Parella

La parella que saltava unida la foguera es deia que es procurava així felicitat i bona fortuna.

-----

*molt bona revetlla a totes!
@lutxana

FEMEN asks Taksim for Help!Закрыть

FEMEN asks Taksim for Help!

Закрыть
FEMEN appealed to the Turkish revolutionaries with a request to protect their Tunisian prisoners Amina (18, Tunisia), Josephine (19, Germany), Marguerite (23, France) and Pauline (27, France), who face the sentence from 1 to 6 years in prison. The movement FEMEN urges all those who are fighting against Erdogan's Islamization of Turkey, on the day of the trial of FEMEN come to the embassy and consulate of Tunisia on June 12 at 12.00, demanding the immediate release out of jail for the girls. Let's say together to stranglers of democracy and freedom: "FREE AMINA!", "FREE FEMEN!", "FREE TURKEY!", "STOP ISLAMISATION!"
Here is the addresses of the diplomatic missions:
12:00 12th of June
Ankara Kuleli Sok.No:12
06700

12:00 12th of June
Istanbul
Cumhuriyet cd.169/1, Elmadag

Please come and demand Freedom for FEMEN and for all Arab world!

+ info: http://femen.org/en/video

Expo Il.lustracions Lyonescas de Lyona a L'armoire deco pas

Expo "Il.lustracions Lyonescas" de Lyona
inauguració divendres 7 de juny 20:30h
c/Avenir 66 Barceona

 + info e.facebook:

Al paso de Zebra Ven tu 9 juny Les artistes

Volvemos a la calle

Esta vez junto a Paso de Zebra... Festival de moda, diseño y arte.

Lugar: Pista de basket carrer Aurora.

Banda en vivo "Les Artistes" y a los platos "Carive Motiv Djs" + Dj Chemita

FREE ENTRANCE

Sigamos bailando de día!!! VENTÚ!
+ info esdeveniment del Facebook:

kafeta 5 anarquistes 7 juny eixample


aquest divendres 7 de juny
kafeta 5 anarquistes
suport a les pressoneres politiques
llibertat Juan, Xabien i José
Ateneu Popular de l'Eixample
Passatge conrad 3 Barcelona
21h 
@Freedomforthe5/Llibertat5BCN


dimecres 5 de juny poesia a la granja de gavàCada primer dimecres de mes té lloc la trobada de poetisses i poetes i amants de la poesia des de fa 20 anys a la Granja de Gavà.

imatge de la paret del local plena de paraules*
Sobre les 21.30 / 22h es troben els artistes i escoltadors/es i llegeixen poemes propis o versos lliures, escrits, seus o d'algú que li agradi... es propossen temes, o creacions instantànies... que en el moment crea una lluita de paraules entre els assitents/es que deixin la por al ridícul a la porta.

Aquest dimecres 5 de juny té lloc una nova i darrere trobada fins al pròxim setembre:
*veniu a acomiadar-vos dels nostres versos...

on: Joaquin Costa 37 Barcelona (Raval)


+ info

https://www.facebook.com/events/126992564171703/
alguns articles relacionats 
http://casavbn.blogspot.com.es/2010/11/trasllats-i-retorns.html
http://sangsuoritinta.wordpress.com/2012/11/14/trobades-mensuals-de-poesia/

L'Aula de l'Aigua Activitats de JunyDimarts, 4 de Juny de 2013
18:00 - 18:45 h. Potabilització i depuració d'aigües residuals
S'estudia el cicle de l'aigua en la naturalesa i les modificacions
 introduïdes per l'home. Vista general d'una ETAP (potabilitzadora)
 i EDAR (depuradora).
18:45 - 19:00 h. Tast d'aigües

Dijous, 6 de Juny de 2013
18:00 - 18:45 h. L'aigua virtual i la petja ecològica de l'aigua
Quanta aigua es precisa per fer qualsevol bé o servei habitual
18:45 - 19:00 h. Tast d'aigües

Dijous, 13 de Juny de 2013
18:00 - 18:45 h. Contaminants de l'aigua
Quins són i aspectes relacionats amb la salut
18:45 - 19:00 h. Tast d'aigües

Dissabte, 15 de Juny de 2013 (10 a 14h)
Seminari: L'aigua a les nostres llars (trucar per reservar plaça)
Sistemes per millorar l'estalvi i la qualitat de l'aigua de casa

Dimarts, 18 de Juny de 2013
18:00 - 18:45 h. Tipus d'aigües dolces
Veurem els tipus d'aigües dolces: Aigües pluvials, de pous,
de fonts, de xarxa, envasades, filtrades a casa, aigües grises,
 aigües regenerades, etc. Estudiarem les seves característiques,
usos i particularitats.
18:45 - 19:00 h. Tast d'aigües

Dijous, 20 de Juny de 2013
18:00 - 18:45 h. Aigua i ecologia domèstica, l'ús correcte 
i productes químics
Ús raonable de l'aigua i productes químics a la llar
18:45 - 19:00 h. Tast d'aigües

Dimarts, 25 de Juny de 2013
18:00 - 18:45 h. Sistemes de filtració de l'aigua a casa
Pros i contres de les tecnologies actuals. Què és el que més convé?
18:45 - 19:00 h. Tast d'aigües

Dijous, 27 de Juny de 2013
18:00 - 19:00 h. Pel·lícula "El somni de l'aigua"
Documental que pretén mostrar alguns dels problemes més
 greus associats amb l'aigua. Per això es trasllada a cinc
punts geogràfics del Planeta; perquè siguin els nens i les
nenes els narradors i expliquin en primera persona la
situació en la qual viuen. A Benín, en Crepin explica com
la contaminació del llac esta reduint considerablement la pesca.
A Holanda, Muriel narra que van haver d'evacuar la seva casa
per reforçar el dic que els protegeix del mar. Nadini, a Mumbai,
relata la seva odissea diària per proveir d'aigua la seva família.
A la franja de Gaza (Israel), Isam i Anath expliquen com la
distribució de l'aigua potable afegeix tensió a una de les zones
més inestables del món; i a Atacama (Xile), Julio ens mostra
com han decidit combatre la sequera amb imaginació.


Per ampliar informació 
i/o afegir-te el nostre calendariclicant aquí.L'Aula de l'Aigua
Rector Triadó 13
08014 Barcelona
Tel 93 432 72 09

Grans reptes de la biomedicina Debats ICREA 5, 12, 19 i 26 de juny al CCCB free

Wellcome Images/Flickr (CC-BY-NC-SA)
Wellcome Images/Flickr (CC-BY-NC-SA)
Dimecres 5 de juny, a les 19:30 h
"EL CÀNCER: DE LA BIOMEDICINA AL PACIENT"
El càncer representa la segona causa de mort al món. La seqüenciació del genoma humà i el coneixement de les anomalies moleculars de les cèl·lules canceroses han suposat un avenç sense precedents en el tractament d’aquesta malaltia.
Josep Maria Llovet, professor de recerca ­ICREA a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
Presentadora: Milagros Pérez Oliva, redactora en cap dEl País
Dimecres 12 de juny, a les 19:30 h
"PASSAT, PRESENT I FUTUR DE LA SIDA"
El 2011 hi havia 34 milions de persones infectades arreu del món pel virus de la immunodeficiència humana (VIH). Els tractaments actuals controlen però no curen la infecció, cosa que ha fet que el nombre de persones infectades continuï augmentant.
Javier Martínez-Picado, professor de recerca ICREA a l’Institut de Recerca de la SIDA IrsiCaixa (Barcelona) i professor associat a la UAB
Presentador: Bonaventura Clotet, director de l’IrsiCaixa
Dimecres 19 de juny, a les 19:30 h
"LA SÍNDROME DE DOWN: UNA HISTÒRIA DE CROMOSOMES"
La síndrome de Down és la conseqüència de la presència d’un cromosoma 21 extra, o de part d’ell, a les cèl·lules de l’organisme. És per això que la investigació sobre la síndrome de Down està dirigida a entendre la funció dels gens continguts en aquest cromosoma.
Susana de la Luna, professora de recerca ICREA al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona
Presentador: Josep Maria Espinàs, escriptor
 Dimecres 26 de juny, a les 19:30 h
"AUTOIMMUNITAT, CERVELL I MENT" 
Fa pocs anys es va descobrir que el sistema immunològic pot alterar la funció dels receptors neuronals. Això resulta en profundes alteracions de la conducta i de la memòria, en psicosi i regressió de la personalitat.
Josep Dalmau, professor de recerca ICREA a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
Presentador: Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS
+ info